Leave a comment

Samo kako da se nosim sa tvojim wellness nakon 50


Samo kako da se nosim sa tvojim wellness nakon 50Samo kako da se nosim sa tvojim wellness nakon 50. Godine života? Neželjena ovo doba često podrazumijeva potražnja da menjamo stare navike, I takođe zahtjeva ekstra spomenik zdravstvene zaštite. Tijelo zahtijeva mnogo više fokus nego do sada da je restaurirao u odličnom je stanju, kao I bilo je omogućila da se očuva wellness za mnogo godina. Ako je svaki dan način života je mnogo od zdrava I izbalansirana, ovo je zadnji kontakt da se presvučemo. Nakon 50 godina života, od dijetalne mora biti hrana bogata natopljena ljubimca masti, takođe zahtjeva naravno da ograničI količinu uzeo u slatkiše. Višak ove hrane u dijeti rezultate u poboljšana holesterol, jača prijetnja ateroskleroze kao I druge bolesti srca, I pored toga uzrokuje viška težinu, što je izuzetno opasan za cijelo tijelo.

Zglobovi su pored zategnuti, kao I u tim godinama oni su posebno u opasnost od povrede kao ishod koji im nije prirodan nositi. Viška težinu dovodi o preterano težinu, što može da drastično pogoršati funkciju unutrašnjih organa, napuni digestivni trakt I također povećava se rizik od bolesti srca. Vježba. Je poboljšanje strategiju nedelje u vezi normalno vježba. Osoba koje nisu prethodno umešan u sportu, može da počne da izaberem nordijskim hodanja. Je divna vrsta fizicke aktivnosti za sve uzraste, ne preopterećenje zglobova, ti omogućava da se otarasim dodao funti, poboljšava cirkulaciju, jača izdržljivosti I također je pozitivan efekat na respiratorni sistem.

Treba da se konsultujem tvoj doktor

Veoma dobra ideja bi mogla biti dodatno mogućnost obuku u bazen, plivanje je sjajno, posebno za osobe sa nazad nevolje. Obojica ovih vrsta podrazumijeva brojne mišIća grupe, I on će sigurno dozvolu obuku ogólnorozwojowy. Značajan pokazivač mogu biti isto tako teretani ili zdravlje I fitness. Časove određeni sport, treba da se konsultujem tvoj doktor, kao da možda ima kontraindikacija. Ispita … Šta je nakon pola stoljeća? Tijelo zahtijeva jedinstvena interes I također praćenje zdravlje I wellness stanju, kao rezultat bitno je da sprovedemo preventivne preglede, koji će sigurno pomoćI odmah odgovoriti, u slučaju da brineš prilagođavanja kao identificirati rani znaci I simptomi razne bolesti. Da počnem da izvodim studije: ekg, rentgen pluća, šećer u krvi, holesterol, ispita za vid I sluh. Mnogo više sveobuhvatna istraživanjima koja može biti pogubljen, to jest, sigurno će izabrati lekara.

Treba da se konsultujem tvoj doktor

Preventivni ispita treba da bi se umnozavao povremeno, da se oslanjaju na vrsta istraživanja, od jedne godine na nekoliko godina. Nakon 50 godina života, moraju pronaćI novi hobi, ili da osnovati vlastitu strasti. Ovo nam omogućava da izbjegne sumornosti kao I zalihe za obuku I poticaj za faktor. Postavljanje sebe svaki put kad nove zadatke, pokušaj da ih pogubiti ćemo održati um u formi I nekako. Kako da brine o tvojoj wellness nakon pola stoljeća? Nagovještaj “Pyatidesyati” treba ohrabrivati nas da pouzdan procjena ono što je još uvijek raczyłyśmy tvoje tijelo. Ako prilično mlada tijela imao posla sa povredama nakon preko divno granice od pedeset godina, moramo se pobrinuti za sama poseban, kao I predajte fatalna praksi da smanjimo rizik od opasne bolesti I radost u životu u naredna pola stoljeća. Kako da postignemo ovaj cilj?

Rutinski praćenje krvni pritisak

Ovdje su par neophodna uputstva da vam pomognem dogovor sa dobroj formi za godine da ih pronađem. Ispita 50+ najbržI I najpouzdaniji značI da procijenimo problem naše tijelo. Set ispita žena nakon pedeset trebalo bi proširio da se sastojati od brojnih bitan faktor. Zajedno sa morfologija krvi, rutinski praćenje krvni pritisak, obavezno posjete oko doktor kao zubara, devojke bi trebalo da plati jedinstvena fokusirati na zabrinutost, ginekološki bolesti, ako još uvek su sa ove teme, ali radije na kolenima, I lekar zaglądały od situaciju slučaj. Mamografiju, ultrazvuk genitalije, Rutinski praćenje krvni pritisaksamo grudi ispit, ekg srca, kao I gornji dio tijela x-ray je nisko, što treba imati na umu za svaki odgovorna osoba. Ženke nakon 50 godina. Godine. Posebno u opasnosti stvaranju slabljenje kosti, stoga, presudno proizvod u rasporedu je redovni u posjeti kod doktora-rheumatologist, koji će sigurno preporučujem ti da se samo kako da upravlja gubitak kostiju masu. Zdravoj dijeti plan nakon 40 godina. Godine. Život metabolizma proces drastično smanjuje I šta je još uvek naše telo, snašla izuzetno pa, počinje sve da nam veliki problem. Govorimo o loše hrane, debeljko, visokog-kalorija recepte, nedostatak uredno vode, nepoželjna tretira kao previše slatkiša, kafu I alkohol. Ishod od ovih noninclusions nisu samo dodatni funti koje su teško slomiti, međutim dodatno holesterol, visoki krvni pritisak, a sistem kosti. Velike rutine možeš polako se predstavim tjera iz opasno hranu sa voće I povrće bogata od presudne važnosti za izvedbu tijelo vitamine I minerale. Potrebno je da dopune u ishrani plan hranu u izobilju u vitamin d.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *